ESETTANULMÁNYOK

TETŐPONT ORSZÁGOS SZAKMAI KONFERENCIASOROZAT - A CREATON BEMUTATJA

A konferenciasorozaton kiállításra kerültek a MÉK évkönyvben szereplő építészek munkái

A Creaton Hungary Kft. számára kiemelt fontosságúak a szakmai célcsoportok, az építészek és a termékek beépítését végző kivitelezők. E célcsoport direkt és aktív elérésének támogatására 2010. év elején, országszerte 12 helyszínes szakmai konferencia-sorozat szervezésére kaptunk megbízást. A Creaton jóvoltából az elmúlt évek nagy sikerű Alaprajz Tervezői napok rendezvény-sorozata így idén Budapest mellett 11 vidéki városba is eljuthatott. A Business Média Magyarország és a Creaton Hungary Kft. között kötött együttműködési megállapodás alapján a Creaton mint névszponzor jelent meg, az Alaprajz Tervezői Napok márka fémjelezte rendezvény pedig a Creaton jóvoltából vidéken is látogathatóvá vált.

A rendezvényen a megbízó cég zászlóshajója, a tetőcserép család egyik újdonságát, a kis hajlásszögű tetők kerámia cseréppel történő fedésére alkalma termékeit bemutató előadás mellett, a Creaton új kerámia- és szálcement alapú szerelt homlokzatburkolati rendszereinek megismertetését szolgáló előadás is elhangzott.

Hogyan járul hozzá egy aktív ház a környezettudatossághoz, milyen újdonságok közül választhatunk a tetők és homlokzatok szigetelés során, hogyan védhetjük meg tetőinket a káros külső hatásoktól és hogyan gyűjthetjük az onnan lefolyó esővizet. A Creaton felkérésére további 6 építőanyag-gyártó cég képviselőjének e témákban tartott előadását is meghallgathatták a résztvevők – délelőtt a tetők, délután a homlokzatok tematikához kapcsolódóan, a környezettudatosság és kreativitás jegyében. Azon cégek, akiknek már nem jutott hely a tematikában, kiállítóként találkozhattak a látogatókkal – így egy-egy rendezvényen mindösszesen 14 cég és 2 médiatámogató képviselőivel való konzultációra nyílt alkalom.

A kreditpontos konferencián elhangzó 10 előadásból minden helyszínen a nyitóelőadást egy-egy neves, elismert magyar építész vállalta: Ferencz Marcel DLA építész, a Debreceni Egyetem Építész Tanszéke Tanszékvezetője, Czigány Tamás DLA építész, a Győri Széchenyi István Egyetem Épülettervezési Tanszék vezetője, és Bodrossy Attila, a tanszék korábbi vezetője, Kálmán Ernő DLA építész, a Magyar Építőművészek Szövetsége elnöke és Balogh Balázs DLA építész, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Rajz Tanszékének vezetője.

A záró előadást a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Magasépítési Tanszéknek vezetője, Dr. Széll Mária és helyettese Dr. Tóth Elek tartotta, az átszellőztetett szerelt homlokzatburkolat épületfizikájáról.

A Magyar Építész Kamara által rendelkezésre bocsátott kísérő kiállítást a rendezvény-sorozatot látogatói minden helyszínen megtekinthették. Ennek tablói a 2009. tavaszán megjelent Építész Évkönyv anyagából készültek és az elmúlt 1-2 év érdekes és értékes építészeti alkotásait mutatták be.

A konferenciasorozat szakmai színvonalát a védnökség vállalásával ismerte el az Épületszigetelők Tetőfedők és Bádogosok Magyarországi Szövetsége, a Magyar Építész Kamara, a Magyar Építőművészek Szövetsége és a Magyar Téglás Szövetség.

A rendezvény-sorozat résztvevői elsőként juthatnak hozzá a Creaton tetők megtervezését segítő, új, 3D látványtervező szoftverét tartalmazó DVD-jéhez is.

Az esemény-sorozatot február 15 és március 25 között aktív médiamunka és DM aktivitás kísérte, amelynek hatására az előzetesen tervezett 1000-1200 résztvevő helyett összesen több mint 1450 szakember vett részt az előadásokon.

Budapesten több mint 200 résztvevő hallgatta az előadásokat

A konferencia vendégei megismerhették a támogató cégek újdonságait is

A rendezvénysorozat az ország 12 városában került megrendezésre

BUILD-COMMUNICATION KFT.


  • 2040 BUDAÖRS
  • LIGET UTCA 3/2.
  • TEL: (23) 611-028 - Ügyfélkapcsolattartók
  • (23) 611-029 - Irodavezetés és asszisztencia

Build-Communication Kft. Facebook oldal Build-Communication Kft. youtube csatorna