ESETTANULMÁNYOK

IPARI ÉPÍTÉS - SZAKMAI TOVÁBBKÉPZÉS SOROZATOK

2010-ben Budapesten közel 150 résztvevő hallgatta az előadásokat

Ipari építés – a fellendülés első állomása

A legváltozatosabb, aktuális témákban számos kiváló rendezvény látogatható évek óta a tervezők, mérnökök és a kivitelezésben dolgozó gyakorlati szakemberek számára, ám az elmúlt időszakban hiányzott a kínálati palettáról az ipari épületekkel kapcsolatos szakmai tudnivalókat egy csokorba rendező konferencia. Ezért cégük az Artifex Kiadóval karöltve (Építési Megoldások és Metszet folyóirat) ezt a hiányt igyekezett pótolni, amikor 2010-ben és 2011-ben 6-6 helyszínen e témában hívott életre szakmai továbbképzés sorozatot.

Ha lesz építőipari fellendülés, akkor annak először az ipari, gazdasági épületek, csarnokok építésében kell jelentkeznie – legalábbis erre lehet következtetni a KSH 2011 nyarán publikált adataiból. Eszerint a magyarországi ipari termelés a második negyedévben 5,6%-kal bővült az előző év azonos időszakához képest, ami az előző negyedéves 10% feletti növekedéshez képest lassulást jelent, ám így is egyértelmű, hogy összességében az élénkülés jeleit láthatjuk ezen a területen. A mezőgazdaság pedig 24%-kal növelte termelését az egy évvel korábbhoz képest. Mindezeknek a trendeknek előbb-utóbb az ilyen funkciójú épületek iránti igények növekedésében is meg kell jelenniük. (forrás: Artifex)

A megbízásokra váró tervezőknek és kivitelezőknek tehát érdemes időben felkészülniük az ipari épületekkel kapcsolatos aktuális ismeretekből, amelyhez kínált segítséget az Ipari építés – Csarnok megoldások című országos szakmai továbbképzés- és konferenciasorozat két évben is.

A második évben a hasonló tematika ellenére új témakörökkel jelentkezett a sorozat és új városokba is ellátogatott.

Az elhangzott előadások az ipari épületek környezettudatos tervezését és a legújabb technológiákat alkalmazó és költséghatékony kivitelezési kérdéseit járták körül 2010-ben, különös tekintettel az új tűzvédelmi előírásokra. Míg 2011-ben a csarnoképítésen és a szigetelés mindig aktuális kérdésein túl érdekes témának bizonyultak a zsaluzási technológiákkal, hulladékhő- és alternatív energia felhasználással, a biztonságos hő-, és füstelvezetéssel valamint sötétsugárzós csarnokfűtésekkel foglalkozó előadások is.

Az első évad 6 helyszínén kiemelkedően sokan, összesen közel 750 szakember vett részt (építész, tervező, mérnök, kivitelező). Míg a második évad során a 6 városban, annak ellenére, hogy a hasonló sorozatok igen jelentős látogatószám csökkenést szenvedtek el, a létszám 540 felett volt.

Aktuális rendezvényeinkről aBuildrendezvényekoldalon található mindig friss információ.

Kecskeméten 2011-ben Borbély Lajos, a Bács-Kiskun Megyei Építés Kamara elnöke köszöntötte a résztvevőket

Budapesten egy rendkívüli helyszínen, az Office Campus egyik raktárhelyiségében tartottuk a konferenciánkat

2010-ben Nyíregyházán is nagy volt az érdeklődés

BUILD-COMMUNICATION KFT.


  • 2040 BUDAÖRS
  • LIGET UTCA 3/2.
  • TEL: (23) 611-028 - Ügyfélkapcsolattartók
  • (23) 611-029 - Irodavezetés és asszisztencia

Build-Communication Kft. Facebook oldal Build-Communication Kft. youtube csatorna