BUILD RENDEZVÉNYEK

kep

Homlokzatképzés – felkészülés a 2020 utáni előírásokra Ingyenes továbbképzések a Baumitnál
MÉK: 2 pont / alkalom (2019/69; 70)

2019. október

A Baumit korábban megrendezett, komoly érdeklődés övezte szakmai képzései megmutatták, hogy nagy igény van a 2020-ban életbe lépő új, szigorúbb épületenergetikai szabályozást körüljáró alkalmakra. A tervezők és kivitelezők körében régóta forró téma a 2021. január 1-től élesedő, a fenntarthatóság érdekében szigorított szabályozás.


kep

Jó és rossz példák a tetőn és homlokzaton- megújuló enegiaforrások
Ősszel folytatódik!
ÉMSZ ÉPÍTÉSZ SZAKMAI NAPOK
MÉK: 3 pont (2019/57)

2019. szeptember-november

SZAKMAI TOVÁBBKÉPZÉS ÉPÍTÉSZEKNEK ÉS KIVITELEZŐKNEK FÓKUSZBAN A TETŐÉPÍTÉS ÉS SZIGETELÉS A BME Épületszerkezettani Tanszék és az ÉMSZ (Épületszigetelők, Tetőfedők, Bádogosok és Ácsok Magyarországi Szövetsége) közös szervezésében a Regionális Szakmai Napok sorozat 2019 őszén is folytatódik több vidéki nagyvárosban.


Nature

ÚJ TRENDEK, AZ ÉPÍTŐIPAR VÁLASZA A SZAKEMBERHIÁNYRA
Az építőipar hatékonyságának kulcsa az előregyártás
MÉK: 1,5 pont (2018/325)

2019. május-június

A tervezőknek és a kivitelezésben dolgozó szakembereknek szóló tavaszi hat helyszínes szakmai továbbképzéssorozat előadásai az építőipar hatékonyságának jövőjét jelentő előregyártott építőanyagokkal megvalósítható műszaki megoldásokról szóltak. Ha nem tudott eljönni, vagy újra meg szeretné nézni a prezentációkat.


Nature

Homlokzati hőszigetelés, homlokzatképzés korszerű anyagokkal, műemléki felújítások, aljzatképzés
Szakmai továbbképzések és gyárlátogatás tervezőknek -PÓTNAPOK

MÉK: 2 pont (2019/69;70) /Időpont: 2019. április 16. és 24.

A két továbbképzési napon megtartott szakmai előadássorozat egymástól különálló, önállóan is értékes, egymásra nem épülő témaköröket dolgoz fel a CPR, illetve a 2020 után életbelépő, szigorodó szabályok figyelembevételével. Várjuk építészek, felelős műszaki vezetők, műszaki ellenőrök, a kivitelezés területén dolgozó szakemberek jelentkezését a gyárlátogatással egybekötött szakmai napokra!


Nature

Tervezői művezetés: ami a szakembertől elvárható
Konferencia + országos webinárium

MÉK: 2 pont (2019/2)/2019. február 13.

Sok tervező számára az egyszerű bejelentésekkel bevezetett kötelező tervezői művezetés új feladat, nem tudják, hogy a helyszínen mi az, amit szakemberként (a bírói gyakorlat szerint...) észre kell venniük, naplózni kell, esetleg más intézkedést tenni. A konferencia az ő számukra kíván segítséget nyújtani szakértők segítségével, akik a jogi hátteret és felelősségi kérdéseket (dr. Jámbor Attila ügyvéd), illetve a szakmai tudnivalókat (dr. Dulácska Endre professzor emeritus, Huszár Zsolt mestertanár BME) mondják el.


Nature

Több ázás, még fázás - ráfázás? A per- és hibamentes építés felé - konferenciasorozat építészeknek

MÉK 2 pont (2018/165)/2018. október - november

2017-ben nagy sikert aratott sorozatunk, amelyen arra a kérdésre kerestük a választ, melyek azok a szakmai hibák, amik miatt a tervezőket, kivitelezőket a legtöbbször marasztalják el. Idén újabb tanulságos példákat mutatunk be, szó lesz a vízszigetelések, magastetők, hőszigetelések legtipikusabb hibáiról, melyet az építőanyag-gyártó cégek alkalmazástechnikusai egészítenek ki a termékspecifikus hibákkal, ökölszabályokkal, jó megoldásokkal.


Nature

Épületburok a kortárs építészetben aktuális épületeken
Év háza pályázat 2018 ünnepélyes eredményhirdetése

MÉK: 1,5 pont (2018/98) + 0,5 pont (2018/175)/Időpont: 2018. október 1

Az izgalmas, megosztó helyszínre szervezett szakmai programon független előadók a modern épületburok szerepét, súlyát, és akár rendhagyó céljait aktuális épületeik segítségével járják körül, míg szakmai együttműködő partnereink a műszaki és gyakorlati kérdésekkel egészítik ki a témát. A konferencia előadásai után, még az ebéd előtt kezdetét veszi az Év háza 2018 építészeti pályázat ünnepélyes díjátadója és a „A kortárs lakóépület építészet 10 éve Év háza pályázat 2008-2018” című könyv bemutatója. Az eseményt kísérő kiállítások is szervesen kapcsolódnak témákhoz. Itt kerül bemutatásra az „Év háza 2018”, a "Fémlemezfedések az építészetben" és az "Ablak - fény és élet" idei építészpályázatok anyaga is.


Nature

Budapest, az élhető város
Konferencia a városfejlesztésről, a modernitás és tradíció jegyében

Időpont: 2018. május 23. / Helyszín: Budapest Music Center, 1093 Budapest, Mátyás u. 8.

Komoly, valamennyi budapesti életét meghatározó kérdésről rendez konferenciát a 168 Óra május 23-án a Budapest Music Centerben.


Nature

Zsalubemutató
A magas-és mélyépítési zsalurendszerek bemutatása

Időpont: 2018. május 11. és 12. péntek és szombat 09:00-17:00 Helyszín: Aquaworld Resort Budapest parkolója (1044 Budapest IV. kerület, Íves út 16.)

Május 11-én és 12-én egész nap várjuk Önöket az Aquaworld Resort Palace parkolójában a kiállított, forradalmian új MEVA zsalurendszerekkel és érdekes, egyedi látványbeton megoldásokkal.


Nature

Így épül az Operaház új Próbaterme Kőbányán
Épületbejárás az Eiffel Műhelyházban

Időpont: 2018. május 10. 9.00-13.00. Helyszín: Budapest, X. kerület, Kőbányai út 30. Regisztráció: 8.30-tól (a program végén szendvicsebéd)

Hogyan válik mozdonyjavító műhelyből a funkcióhoz igazodó elegáns, mégis kortárs építészeti elemeket felvonultató épületté Magyarország egyik legnagyobb ipari műemléke, az 1886-ban épült, Feketeházy János által tervezett Eiffel-csarnok? Hogyan lehet egy ekkora volumenű beruházást rövid határidőre elvégezni? A körülbelül háromórás helyszíni bejárás során a szakemberek testközelből ismerhetik meg a 220 méter hosszú, 100 méter széles, öthajós épület felújítását kivitelezés közben.


Várépítő pályázat

TOVÁBB AZ OLDALRA


Látogass el Facebook oldalunkra!

TOVÁBB AZ OLDALRA


Látogass el YouTube csatornánkra!

TOVÁBB AZ OLDALRA