ÚJ TREND AZ ÉPÍTÉSBEN: hatékonyságnövelés a kivitelezésben

Az előregyártott szerkezetek válasza a munkaerőhiányra

A tervezőknek és a kivitelezésben dolgozó szakembereknek szóló tavaszi továbbképzés sorozat prezentációi elérhetőek.Az előregyártott betonelemek használatában rejlő műszaki megoldások sokszínűségével és a nem elhanyagolható gazdasági lehetőségekkel egyaránt megismerkedhettek azok a kollégák, akik részt vettek a Leier tavaszi konferenciáján.
A 6 helyszínes továbbképzés sorozat a betonépítés ill. kiemelten az előregyártott betonelemekkel történő építés műszaki és gazdaságossági tényezőit állította középpontba. A független, gyakorlati szakemberek döntően esettanulmányok segítségével mutatták be az előregyártott elemekkel megvalósítható műszaki megoldások sokszínűségét, azok gazdaságossági kihatásait, áttekintve a kivitelezéskor felmerülő problémák és azok elkerülésének körét, mindezt a jelenlegi szabályozás tükrében.
Az előadók rávilágítottak arra, hogy a jelenlegi szakemberhiány kezelésére milyen lehetőségeket kínál a beruházóknak az előregyártott fal- és födémpanelek alkalmazása.

A globalizáció egyre jelentősebb kihatással van építményeinkre. A fenntarthatóság érdekében éppen a fenntarthatóság elve egyre inkább a tervezés és kivitelezés igényévé kell váljon, amelyhez megfelelő gondolkodásmód mellett a megfelelő műszaki megoldásokra is szükség van – a továbbképzésen résztvevők egy ilyen gondolkodásmóddal és a hozzá tartozó műszaki megoldásokkal kapcsolatos ismereteiket mélyíthették el.A betonépítés úgy a tömegét, mint az alkalmazás nagyon széles körét és teljesítőképességét tekintve jelentős fejlődési potenciált képvisel, így ez az építési mód az egyész iparágra széleskörűen kihathat.


Kéregpanel fal- és födémmegoldások alapvető és különleges tervezési kérdései
Polgár László, okl. mérnök, a BME Építőmérnöki Kar tiszteletbeli docense, a SZIE Ybl Miklós Építéstudományi Kar címzetes egyetemi docense, a PTE Pollack Mihály Műszaki Főiskolai Kar tiszteletbeli tanára


Előregyártott fal- valamint födémelemek előnyei és az építőiparban tapasztalható munkaerőhiányra adott válasza
Grieszler Zsolt, okl. építőmérnök


Kivitelezés előregyártott betonelemekkel. A kéregpanellel tervezett beruházások gazdaságossági megtérülése
Kiss Árpád, okl. építészmérnök, igazságügyi szakmérnök (ÁrpádHáz Arrabona)


Kivitelezési hibák elkerülése előregyártott kéregpanellel - Soproni csokoládéüzem tagolt épülete, a kivitelezés tanulságai (esettanulmány)
Báthory Tibor Gábor, okl. építőmérnök, szerkezetépítő szakmérnök


Az Operaház rekonstrukciója, avagy hol van itt a falpanel?
Marosi Miklós (Közti) Széchenyi-díjas, Ybl- és Pro Architectura díjas építész, az MMA alelnöke


Előregyártott szerkezetekkel kapcsolatos jogi kérdések - Aktuális építési jogi változások
dr. Jámbor Attila, ügyvéd, egyetemi oktató (SZIE YMÉK)

BUILD-COMMUNICATION KFT.


  • 2040 BUDAÖRS
  • LIGET UTCA 3/2.
  • TEL: (23) 611-028 - Ügyfélkapcsolattartók
  • (23) 611-029 - Irodavezetés és asszisztencia

Build-Communication Kft. Facebook oldal Build-Communication Kft. youtube csatorna